
Malzemeler:
750 gr. kemikli dana sırtı
1 diş sarımsak ince doğranmış
2 tatlı kaşığı hardal
1/4 bardak bourbon viski
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı teryağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Marinenin etin içine işlemesi için etin üzerine keskin bir bıçakla çizikler açın. Sarımsak ve hardallı karıştırın. Viskiyi ekleyip karıştırın. Karışımı ete bulayıp streçle kaplayıp bir gece budolabımda dinlendirin. Pişirmeden iki saat önce oda sıcaklığına çıkarın. Mangalı hazırladıktan sonra ateş kuvvetliyken her iki tarafını da beşer dakika pişirin. Et kızarırken her iki tarafına da arada bir tereyağı sürün. Tuz ve karabiber ektikten sonra dilimler halinde keserek servis edin. İsteğe bağlı olrak patates püresi, ızgara sebze, pilav veya sotelenmiş patates birlikte servis yapılabilir.
750 gr. kemikli dana sırtı
1 diş sarımsak ince doğranmış
2 tatlı kaşığı hardal
1/4 bardak bourbon viski
Zeytinyağı
2 çorba kaşığı teryağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Marinenin etin içine işlemesi için etin üzerine keskin bir bıçakla çizikler açın. Sarımsak ve hardallı karıştırın. Viskiyi ekleyip karıştırın. Karışımı ete bulayıp streçle kaplayıp bir gece budolabımda dinlendirin. Pişirmeden iki saat önce oda sıcaklığına çıkarın. Mangalı hazırladıktan sonra ateş kuvvetliyken her iki tarafını da beşer dakika pişirin. Et kızarırken her iki tarafına da arada bir tereyağı sürün. Tuz ve karabiber ektikten sonra dilimler halinde keserek servis edin. İsteğe bağlı olrak patates püresi, ızgara sebze, pilav veya sotelenmiş patates birlikte servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder