2 Mart 2009 Pazartesi

Somon Carpaccio


Malzemeler:

400 gr. somon fileto

2 iri parça taze zencefil

1/2 havuç

1/2 salatalık

1/2 kereviz sapı

1/4domates

Deniz tuzu, beyaz biber

Limon suyu

Saf zeytin yağı

Yapılışı:

Eğer gerekiyorsa somonun kılçıkları ayıklanır. Çok ince bir şekilde dilimlenir. Üzerlerine deniz tuzu, biber limon suyu ve zeytin yağını bir kısmı gezirilerek marine edilir. Çok ince doğranmış zencefil, havuç, salatalık ve kereviz bir kasede tuz, biber,limon suyu ve zeytin yağının kalan kısmıyla karıştırılır. Domates soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp şeklinde doğranır. Servis tabağına somonlar daire şeklinde birbirinin üstüne gelecek biçimde dizilir ve sosu üstüne gezdirilir. Sonra sebzeler sosuyla birlikte servis tabağının ortasına yerleştirilir ve domates üzerine serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder