18 Mart 2009 Çarşamba
Jambonlu ve Pırasalı Sufle Omlet
Jambonu ve pırasayı ufak küpler halinde doğrayın. Tavada önce jambonu sonra pırasayı kavurun ve soğumaya bırakın. Bu arada yumurtanın beyazını ve sarısını yapırıp, beyazını kar haline gelene dek çırpın. Jambon ve pırasayı yumurta sarısıyla tuz ekleyerek karıştırın. Ardından yumurta beyazını azar azar ve yavaşça alttan üste doğru karıştırarak birbirine yedirin. Sonra yağlanmış sıcak tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine dekor olarak un, soda ve tuzdan yapılmış sosa batırılarak kızartılmış halkalara ayrılmış pırasaları serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder