Malzemeler:
5 adet konserve Şeftali
2 adet beze
150 gr. bitter çikolata
Şeker, pudra şekeri
Krema, nane yaprağı
Yapılışı:
3 adet şeftali, şeker ve bir kaç nane yaprağını mikserde püre haline getirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın, eriyen çikolatayı ve ufalanmış bir adet bezeyi ekleyip yavaşça karıştırın. Bir adet şeftalini üzerine bir yaprak nane koyun ve üzerine pudra şekeri serpin. Pür yardımıyla pudra şekerini eritin. Kalan son şeftaliyi küçük küpler halinde doğrayın. Servis tabağının ortasına bezeyi koyun. Sıcak suya batırılmış bir yemek kaşığı ile çikolatalı sostan düzgün bir parça alın ve bezenin üzerine koyun. Çikolatalı sosun üstüne şeftaliyi koyun. Bunun etrafına şeftali sosu gezdirin ve küp şeklinde kesilmiş şeftaliyi serpin. Dekor için biraz şekeri yavada eriterek karamel haline getirin. Bir kasenin dış kısmını yağlayın ve karamelden kaşık yardımıyla, kasenin üzerine sicim şeklinde gezdirerek kafes yapın. Soğuduktan sonra şeftalinin üzerine koyarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder