3 Mart 2009 Salı

Meyveli Omlet


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 adet şeftali
3 adet kayısı
1 adet muz
200 gr. çilek
6 yemek kaşığı Acıbadem likörü
30 gr. tereyağı
Yapılışı:

Meyveleri yıkayıp ince ince kıyın. Bir sos kabına tereyağının yarısını ve şekeri kahverengileşinceye kadar birkaç dakika pişirin. Acıbadem likörünü ilave edin. Bir kasede yumurta, süt ve unu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Klan tereyağını geniş bir tavada kızdırın, hazırladığınız bol yumurtalı hamuru döküp harlı ateşte omlet sertleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Meyveleri omletin ortasına koyup iki ucundan kıvırarak omleti kapatın. Üzerine teryağı, şeker ve acıbadem likörü ile hazırladınız sosu dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder