3 Mart 2009 Salı

Çikolatalı Çilek





Malzemeler:



300 gr. çilek



100 gr. beyaz çikolata



100 gr. sütlü çikolata



10 gr. tereyağı

Yapılışı:

Çilekleri saplarını koparmadan yıkayın ve süzülmeye bırakın. Her iki çikolatayı da ayrı ayrı benmari usulü eritin. Tereyağını çikolatalara paylaştırıp tahta kaşıkla karıştırın. Çilekkeri yarılarına kadar çikolataya batırın yağlı kağıt üstünde soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. İsterseniz çilekleri iki çikolataya da batırarak, kaşık yardımıyla ip gibi akıtarak, küçük şekerlemeler yapışrırarak veya ince uçlu resim fırçasını çikolataya batırıp farklı şekillerde süslenerekte servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder