3 Mart 2009 Salı

Milföyde Likörlü Hindi


Malzemeler:
30 gr. tereyağı
4 parça hindi
50 ml. portakal likörü
300 ml. kırmızı şarap

2 diş sarımsak
4 adet kare milföy
2 adet yumurta sarısı
200 ml. tavuk suyu veya bulyon
defne yaparağı, kekik, maydonoz
tuz, karabiber
Yapılışı:

Tereyağını bir tencerede eritin. Hindileri içine ekleyip kızartın. Portakal likörüni ekleyin ve alevlendirin. Tencereye kırmızı şarap, defne yaprağı, sarımsak, kekik, maydonoz, tuz ve biberi ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyip 25 dk. kısık ateşte pişirin. Soğuk milföy hamurlarını çemberle kesin. Elde ettiğiniz yuvarlaklardan birini 1 boy küçük çember kalıpla tekrar kesin. 1,5 cm kalınlığında bir çember elde edin. Büyük çember kalıp ile kestiğiniz yuvarlak milföyün üzerine bir fırça ile çırptığınız yumurta sarılarını sürün. 1,5 cm. kalınlığındaki çemberi milföyün üzerine koyun tekrar yumurta sarısı sürün. 200 dereceki fırında 20 dk. pişirin. Soğuduktan sonra ortasını kapak oluşturacak şekilde kesip çıkarın. Hindileri milföylerin (volovanların) içine doldurarak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder