
Malzemeler:
8 adet ince somon fileto (her biri 100 gr.)
8 dilim çemensiz pastırma
1 kg. patates
3 çorba kaşığı kırmız şarap sirkesi
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 çorba kaşığı fındık yağı
tuz, beyaz biber
3 çorba kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Yapılışı:
Somonlar ve pastırmalar rulo halinde sarılır, eğer gerekiyorsa kürdanla tutturulur. Tuzlu suda, kabuğu soyulmuş ve yuvarlak olarak dilimlenmiş patatesler dağılmayacak şekilde haşlanır ve sıcak bir şekilde saklanır. Izgara önceden ısıtılır. Hazırlanan somon ızgaraya yerleştirilir ve ısısı biraz düşürülür ve 4 dk bir tarafı 2 dk diğer tarafı pişirilir. Bir kasenin içinde sirke, her iki yağ, tuz ve biber çırpılır, içine sıcak patatesler ve 2 çorba kaşığı frenk soğanı eklenir. Tabağa patatesler yerleştirilir ve somon üzerine konulur kalan frenk soğanı üzerine serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder