18 Mart 2009 Çarşamba

Neşeli Kurabiye

Kurabiye için:
150 gr. margarin
2 yumurta
100 gr. pudra şekeri
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 pkt. vanilya
Süsleme için:
1 çay kaşığı margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
İstenilen renkte gıda boyası
Çikolata
Yapılışı:
Yumurta ile pudra şekerini çırpın. Oda sıcaklığında yumuşattığınız yağı, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açıp, dilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin. Yağladınız tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin. Süslemesi için çikolatayı 1 çay kaşığı margarin ile benmari usulü eritin. Pudra şekeri, limon suyu ve gıda boyasını karıştırın. Fırından çıkarıp, soğuttuğunuz. Kurabiyelerin üstünü, ince uçlu bir sıkma torbası kullanarak, çikolata ve gıda boyalı karışımla süsleyerek, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder