2 Mart 2009 Pazartesi

Somonlu Makarna


Malzemeler:

400 gr. Burgu makarna

1 adet doğranmış soğan

300 gr. balık suyu ( fish sauce)

300 gr. krema

1 çay kaşığı mısır unu (2 çay kaşığı soğuk su ile karıştırılmış)

300 gr. şerit halinde kesilmiş somon füme

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı beyaz biber

Doğranmış taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen

3-4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı:

Paketindeki tarife göre makarnalar haşlanır. Makarnalar haşlanırken başka bir tencerede soğanlar, balık suyu ve krema kaynatılır. yaklaşık 400 gr.'lık sıvı haline gelinceye kadar yavaş yavaş kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra mısır unu karışımı eklenir ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Beyaz biber ,tuz ve şerit halinde kesilmiş somonlar eklenir. Henüz pişmiş makarnanın üzerine sos dökülür ve fesleğen ve parmesan peyniri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder