
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı çiçek balı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 pkt. kabartma tozu
Üzeri için:
1/2 kilo çilek
1/2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı çiçek balı
2 çorba kaşığı un
25 gr. margarin
Yapılışı:
Çilek ve şekeri blendırdan geçirin ve içine bal, eritilmiş margarin ve unu koyup karıştırın. Yumurtaları bir kaba kırın. 1 çay bardağı balla iyice çırpın. Süt, sıvıyağ, portakal suyu ve kortakal kabuğu rendesini yumurtalara ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dk. pişirin. Keki çıkarıp daha önce hazırladığınız ballı çilek sosunu hemen üzerine gezdirip fırına verin. Fırın derecesini 175'e indirip keki kontrol ederek 10-15 dk. daha pişirin. Kalıbı fırından alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder