4 Mart 2009 Çarşamba

Krem Peynirli Krep


Malzemeler:
200 gr. krem peynir
250 gr un
500 ml. süt
4 adet yumurta

1 demet dereotu
2 orta boy patates
Tereyağ
Tuz
Yapılışı:
Dereotunu yıkayın ve kuruması için bekletin. Un, süt, yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Oda sıcaklığında yarım saat beklemeye bırakın. 2 adet orta boy patatesi kabuklarıyla haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Dereotunu kıyın. Ezilmiş ve soğutulmuş patatesin içine krem peyniri, dereotunu koyun ve biraz tuzda ekleyip karıştırın. Tavayı ısıtın ve krplerin yapışmaması için az miktarda tereyağ ile yağlayın. Krep için hazırlanan hamurdan 1-1,5 kepçe kadarını tavaya döküp, yayın. Pişince diğer yüzünü çevirin. Bu şekilde 6 adet krep pişirebilirsiniz. Hazırladığınız krem peynirli karışımı arasına sürerek ister bütün olarak, isterseniz dilimleyerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder