2 Mart 2009 Pazartesi

Somonlu ve Yumurtalı Pilav


Malzemeler:

1 çorba kaşığı fındık yağı

250 gr. haşlanmış ve soğutulmuş pirinç

2 yumurta

1 çorba kaşığı tereyağı

100 gr. küp şeklinde doğranmış somon

1/2 soğan, küp şeklinde doğranmış

1/2 yeşil biber, küp şeklinde doğranmış

1/3 çay kaşığı köri

1,5 çay kaşığı un

100 gr. su

Yapılışı:

Fındık yağı bir wokun içinde kızdırılır ve çırpılmış yumurtalar eklenir, karıştırılarak pişirilir ve haşlanmış pirinçler eklenir ve karıştırılır, ısınan pirinç büyük bir kaseye alınır. Wok tekrar ıstılarak somonlar ve tereyağı ile 1 dk. kadar sotelenir. Soğan ve biber eklenip 30 saniye çevrilir. Üzerine köri ve un serpilir. birkaç saniye aromasını bulana kadar karıştırılır. Sıcak su eklenir, biraz koyulaşıncaya kadar yavaş yavaş karıştırılır. Pirinçlerin üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder