
5,5 su bardağı un
Abildiği kadar süt ve su
2 çorba kaşığı bira mayası
Tereyağı ve tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak ılık suya 1 tatlı kaşığı şekeri, mayaya ilave ederek, kabarmasını bekleyin. Unun ortasını açalım. Mayayı, tuzu ve azar azar sütü ilve ederek yoğuralım (yumuşak bir hamur elde edene dek süt ilave edin). Hamuru sürekli yoğurarak elimizin altına toparlanmasını sağlayalım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir yerde hamurun iki misli kabarmasını sağlayalım. Hamur iyice kabardığında tekrar yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparıp, yarım parmak kalınlığında açalım. Hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da saç üzerinde bazlamaları arkalı önlü pişirelim. Pişen bazlamaların üzerine bolca tereyağı sürüp üst üste dizerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder