4 Mart 2009 Çarşamba

İskoç Viskili Çikolatalı Mus


Malzemeler:

180 gr. bitter çikolata

3 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1/3 su bardağı Scotch whisky

1/2 su bardağı çırpılmış krema

Yapılışı:

Çikolatayı benmari usulü eritin. Şekerin yarısını viskiyi ve yumurta sarılarını azar azar yedirerek katın. Orta büyüklükte bir kapta yumurta aklarını geri kalan şekerle birlikte kar haline gelinceye kadar çırpın. Çikolata karışımını ekleyin ve tahta bir kaşıkla alt üste dğru yavaşça karıştırarak ekleyin. Çırpılmış kremayıda aynı şekilde ekleyin ve servis yapacağınız kaplara boşaltarak buz dolabında 3 saat bekletin. Üzerine krema koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder