
Malzemeler:
4 adet olgunlaşmış domates
2 çay kaşığı kıyılmış rezene
2 çay kaşığı kıyılmış maydonoz
tuz, beyaz biber
3-4 çaorba kaşığı zeytinyağı
4 adet somon fileto (her biri 150 gr.)
Sek beyaz şarap
Yapılışı:
Fırın sıcaklığı 180 dereceye ayarlanır. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış domatesler küp şeklinde doğranır. Domatesler ve kıyılmış rezene ve maydonoz bir kaseye koyulur. Tuz, biber ve yağ eklenerek servis zamanına kadar marine edilir. Yağlanmış bir borcamın içine somonlar dizilir tuz ve biber eklenir. Beyaz şarap üzerine eklenip 10-12 dk. fırında pişirilir. Somonlar tabaklara koyulur ve marine edilmiş sos ile birlikte servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder