
Malzemeler:
300 gr. somon fileto
300 gr. somon füme
1 lt. önceden kaynatılmış sebze suyu
2 adet ince dilimlenmiş havuç
1 adet ince dilimlenmiş pırasa
1 adet ince dilimlenmiş kereviz
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
2 çay kaşığı limon suyu
tuz
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
Eğer gerekiyorsa somonların kılçıkları temizlenir. İri parçalar halinde doğranır. Daha önceden kaynatılmış sebze suyuna havuç, pırasa, kereviz ve fesleğen eklenir. 10 dk. yavaş yavaş kaynatılır. Tuz eklenir. İri parçalar halinde doğranan ve üzerine limon suyu serpilen somon fileto eklenerek 5 dk. kısık ateşte karıştırılır. Son olarak ince dilimlenmiş somon fümeler karışıma eklenerek 3 dk. daha kısık ateşte kaynatılır. Üzerine maydonoz eklenen çorba sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder