
Malzemeler:
4 parça kalkan balığı (1 adet 150gr.)
200 ml. beyaz şarap
50 gr. tereyağı
1/2 demet maydonoz
Taze zencefil
Taze çekilmiş beyaz ve karabiber
Tuz
Yapılışı:
Balıkları yıkayıp tencereye dizin. Üzerine beyaz şarabı dökün. Küçük parçalara kestiğiniz tereyağını ekleyin. En üste yıkadığınız maydonozu bütün olarak ilave edin. Tuz, biberler ve rende zencefili ekleyin. Orta ateşte 15-20 dk. pişirin. Roka salatası ve balığın sosu ile servis edin.
4 parça kalkan balığı (1 adet 150gr.)
200 ml. beyaz şarap
50 gr. tereyağı
1/2 demet maydonoz
Taze zencefil
Taze çekilmiş beyaz ve karabiber
Tuz
Yapılışı:
Balıkları yıkayıp tencereye dizin. Üzerine beyaz şarabı dökün. Küçük parçalara kestiğiniz tereyağını ekleyin. En üste yıkadığınız maydonozu bütün olarak ilave edin. Tuz, biberler ve rende zencefili ekleyin. Orta ateşte 15-20 dk. pişirin. Roka salatası ve balığın sosu ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder