
4 orta boy patates
3 yumurta (biri hamura, ikisi pane için)
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muscat veya hindistan cevizi rendesi
1 çay bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, püre haline getirin. Tuz, karabiber, muscat ve 1 yumurtayı kırıp, karıştırın. Yoğurulan karışımdan ceviz kadar koparın ve silindir şekli verin. Un serpilmiş tepsiye koyun ve sallayarak una bulayın. 2 yumurtayı çırpın ve unlu patatesleri yumurtaya bulayın. En son galeta ununa bulayıp sıvı yağda pembe renk alıncaya kadar kızartın. Yeşillik ve domatesle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder