2 Mart 2009 Pazartesi

Maki Sushi


Malzemeler:

200 gr. Somon fileto

1/2 salatalık

1 adet kabuğu soyulmuş mango

6 adet nori* yaprağı

Yarım kilo haşlanmış pirinç

Kara turp

Japon soya sosu

Zencefil turşusu

Yapılışı:

Somonlar, salatalık ve mangolar 1 cm. genişliğinde şerit halinde dilimlenir. İnce bir bambu altlığının ya da kalın bir peçetenin üzerine 1 adet nori yaprağı koyulur. Nemli ellerle 1 nori yaprağının üzerine haşlanmış pirinç koyulur. Üzerine somon, salatalık ve mango dilimleri dizilir. Sıkı bir şekilde altlığı veya peçeteyi kullanarak sarılır. Kalan 5 rulo için aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan rulolar 2 cm. genişliğinde kesilir. Turp, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis yapılır.

*Nori: Kurutulmuş yosun yaprağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder