
Malzemeler:
200 gr. Somon fileto
1/2 salatalık
1 adet kabuğu soyulmuş mango
6 adet nori* yaprağı
Yarım kilo haşlanmış pirinç
Kara turp
Japon soya sosu
Zencefil turşusu
Yapılışı:
Somonlar, salatalık ve mangolar 1 cm. genişliğinde şerit halinde dilimlenir. İnce bir bambu altlığının ya da kalın bir peçetenin üzerine 1 adet nori yaprağı koyulur. Nemli ellerle 1 nori yaprağının üzerine haşlanmış pirinç koyulur. Üzerine somon, salatalık ve mango dilimleri dizilir. Sıkı bir şekilde altlığı veya peçeteyi kullanarak sarılır. Kalan 5 rulo için aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan rulolar 2 cm. genişliğinde kesilir. Turp, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis yapılır.
*Nori: Kurutulmuş yosun yaprağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder