26 Şubat 2009 Perşembe

Sebze Çorbası

Malzemeler:
1 küçük kereviz
2 yaprak lahana
1 orta boy havuç
1 patates
1 baş soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
10 su bardağı et suyu
1 fincan pirinç
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
Kızarmış ekmek
Doğranmış dereotu ve maydonoz

Yapılışı:
Tencereye yağ, ince rendelenmiş soğan ve havuç eklenerek kavrulur. Etsuyu ve tuz ilave edilir. Lahana yaprakları başka bir kapta haşlanır. Lahana ve kalan bütün malzemeler ince ince doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir.Kaynamaya başlayınca pirinçte ilave edilerek pişmeye bırakılır. Kroton (küp şeklinde kızartılmış ekmek), dereotu ve maydonozla süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder