Malzemeler:
1 küçük kereviz
2 yaprak lahana
1 orta boy havuç
1 patates
1 baş soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
10 su bardağı et suyu
1 fincan pirinç
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Kızarmış ekmek
Doğranmış dereotu ve maydonoz
Yapılışı:
Tencereye yağ, ince rendelenmiş soğan ve havuç eklenerek kavrulur. Etsuyu ve tuz ilave edilir. Lahana yaprakları başka bir kapta haşlanır. Lahana ve kalan bütün malzemeler ince ince doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir.Kaynamaya başlayınca pirinçte ilave edilerek pişmeye bırakılır. Kroton (küp şeklinde kızartılmış ekmek), dereotu ve maydonozla süslenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder