Malzemeler:
1,5 çay bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin
1 pkt. vanilya
3,5 su bardağı un
50 gr. tuzsuz badem
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarine yarım çay bardağı pudra şekeri ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Unu da ekleyerek yumuşak bir hamur haline getirin. Bademleri bıçakla ikiye bölüp tavada hafifçe kavurup soğutunuz. Hamura bademleri ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ceviz büyüklüğünde şekiller verip, yağlanmış tepsiye dizin. 175 derecedeki fırında 25-35 dk. süre ile hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10-15 dk. soğutun ve kalan pudra şekerine iyice bulayın. Arzuya göre üzerine tarçında serperek servis yapın.
26 Şubat 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder