26 Şubat 2009 Perşembe

Kunta Kinta

Malzemeler:
3 su bardak şeker
2 bardak süt
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 pkt. kabartma tozu

Üzerine:
1 su bardağı süt
1 pkt. krem şanti
Yapılışı:

Bir kapta şeker ve yumurtayı, şekerler eriyene kadar çırpın. Kaba sırasıyla eritilmiş margarin, süt ve kakaoyu çırparak ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar kenara ayırın. Kapta kalan karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Hamuru yağladığınız kek kalıbına dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. Kek sıcakken ayırdığımız 1 bardak karışımı üzerine dökün. Bu arada krem şanti ve sütü çırpın. Ilayan kekinin üzerini krem şantiyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder