Malzemeler:
200 gr. tereyağ
200gr. şeker
1 yumurta
1 rendelenmiş limon kabuğu
500 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
450 gr. vişne reçeli veya kayısı marmelatı
50 gr. soyulmuş, çekilmiş badem
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Kalıbı yağlamak için tereyağ
Yapılışı:
26 cm. çapında kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını önceden 175-200 derecede ısıtarak hazırlayın. Tereyağını şekerle köpük halini alıncaya kadar çırpın. Yumurta ve limon kabuğunu karıştırarark çırpın. Unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek bundan birkaç kaşık tereyağı karışımına karıştırarak çırpın. Unun geri kalanını ilave ederek elinizle hamuru oluşturun. Hamuru iki parçaya ayırın ve ilk parçayı kalıba dökün. Üzerine reçeli gezdirin. Kalan hamuru çekilmiş bademle yoğurup kalıba dökün. Keki fırının orta katında 50 dk. süreyle pişirin. Kalıptan çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder