26 Şubat 2009 Perşembe

Ev Usulü Pide

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı eritilmiş margarin
1 yumurta
1 pkt. kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
300 gr. kıyma
2 rendelenmiş soğan
4 sivri biber
tuz, karabiber
Peynirli harç için:
4 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 demet ince doğranmış maydonoz
Yapılışı:
Yumurta akı, eritilmiş margarin, yoğurt, kabartma tozu tuz ve un ile yumuşak bir hamur yapın. Kıymayı, soğan ve biber ile kavurun karabiber ve tuz ilave edin(arzuya göre peynirli iç hazırlayın). Hamuru istenen büyüklüklerde un yardımıyla açarak pide şekline getirin. İç malzemesini doldurup hamurun kenarlarını 0,5 cm. kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dercelik fırında 25-35 dk. pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder