29 Nisan 2009 Çarşamba

Üzümlü Bıldırcın

25 gr. kuru üzümü kanyak içinde yarımla bir saat arası bekletin. Bu arada 1 paket spagetti haşlayın. Bir kapta 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı kanyak ve 1 yemek kaşığı soya sosunu karıştırıp bıldırcının üzerine sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında 5 dk. pişirin sonra kuru üzümü ilave edip 10 dk. daha pişirin. Bu arada haşlanmış spagettiye, uzun ve şerit halinde doğranmış taze soğanları ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Pişen bıldırcını spagettinin üzerine alıp tarhun otu ile süsleyerek servis yapın.

Not: Bıldırcının içinde piştiği suya tereyağı katarak sos olarak servis yapın.

1 yorum: