Malzemeler:
2 adet dil balığı
1 baş soğan
100 gr. kültür mantarı
1 su bardağı sek beyaz şarap
0,5 lt. çiğ krema
20 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
yeterince tuz, karabiber
Yapılışı:
Mantarlar iyice yıkanarak başlarıyla sapı birbirinden ayrılır. Dil balıklarının her birinden dörder fileto çıkarılır. Kayık biçiminde ısıya dayanıklı bir cam kabı hafifçe yağladıktan sonra üzerine rendelenmiş soğanla mantar yayılır. Bunların üzerine tuzlanmış ve biberlenmiş dil balıkları düzgünce yerleştirilir. Üzerine de şarap dökülerek kabın üzeri alüminyum folyoyla örtülür. Kabı orta ısılı bir fırına koyduktan sonra 15 dk. pişirilir. Dha sonra kaptaki sulu sos bir kaba süzülür ve kaynamaya alınır. Üzerine çırpılmakta olan çiğ krema katılır. Sos koyulaştıktan sonra tabaktaki dil balığının üzerine yayılır ve kıyılmış maydonozla süslenerek servis yapılır.
29 Nisan 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder