Malzemeler:
1 kg. dilimlenmiş kalkan
1 yemek kaşığı kapari
1 adet limon suyu
dilimlenmiş 1 limon
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 demet kıyılmış maydonoz
200 gr. margarin
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı salça
yeterince un
tuz, karabiber
Yapılışı:
Kalkan balığı iyice yıkanır ve süzülür. Balık dilimleri iyice kurulandıktan sonra tuz ve karabiber serpilerek una bulanır. Tavada margarin hafifçe kızdırılır ve balıkların her iki tarafı kızartılır ve fazla yağı süzdürülür. Tavada kalan yağa yarım kaşık un serpilir ve kavrulur. Üzerine doğranmış kapari konularak kavrulur. Sonra az şarapla sulandırılmış salça daha sonra az şarapla sulandırılmış hardal katılır. Ardından kalan şarapla limon suyu içine atılarak karıştırılır ve bir dakika kaynatılır. Hazırlanan sos fırın kabına izilen balıkların üzerine dökülür ve limon dilimleri de konduktan sonra fırına sürülür. 5 dk. fırında pişirdikten sonra çıkarılır ve maydonoz üzerine serpilerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder