29 Nisan 2009 Çarşamba

Çin Usulü Kızartılmış Karides

Malzemeler:
200 gr. temizlenmiş kabuksuz karides
100 gr. acı taze kırmızı biber
100 gr. yeşil sivri biber
50 gr. domates
2 adet yumurta
100 gr. portakal suyu
100 gr. limon suyu
200 gr. mısır unu
Ayçiçek yağı, tuz, karabiber
Yapılışı:
Ayıklanmış karidesler yıkanır ve kurulanır. Hafifçe tuz ve pulbiber serpilip karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır ve karidesler bu yumurtaların içine atılıp karıştırılır. Daha sonra mısır ununa da bulandıktan sonra kızgın yağda pembeleşinceye kadar 1-2 dk. kızartılır. Başka bir yerde ince ince dilimlenmiş biberler ve domatesler biraz tereyağında sote edilir. Portakal ve limon suyu, biraz tuz ve şeker ilavesinden sonra suda biraz eritilmiş mısır unuyla sos koyulaştırılır. 1 dk. daha kaynadıktan sonra sos ateşten alınır ve karidesler içine atılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder